Мъж на 54 години от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна

...
Мъж на 54 години от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна
Коментари Харесай

Български лекари върнаха към живота мъж, лежал месец в реанимация с опасност за живота

Мъж на 54 години от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) в Бургас, откакто беше приет в болница в реанимацията на болничното заведение за месец с заплаха за живота. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първоначално пациентът е бил признат в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Айтос, само че заради влошеното му здравословно положение е превозен до Спешното поделение на бургаската болница. „ Той подвигна температура, не можеше да диша. Беше посинял и несъответстващ, по тази причина по неотложност го докарахме в УМБАЛ Бургас “, сподели дъщерята на мъжа, представена от пресцентъра на болничното заведение.

Мъжът страда от хронични белодробни и сърдечни болести. Подари уврежданията на белия дроб се преглежда при пулмолог и постоянно постъпва за лекуване в болничното заведение, а в домашни условия се лекува с кислородотерапия.

В реанимация 54-годишният мъж постъпва с влошено здравословно положение – неконтактен и едвам дишащ. Интубиран е и включен на апаратна вентилация. Близо месец лекарите се борят за живота му, като в процеса на лекуването заместват инвазивната вентилация с неинвазивна.

От болничното заведение допълниха, че мъжът употребява кислородна маска за сънна апнея, която подава въздух под налягане, с цел да подкрепи дишането по време на сън. След изписването пациентът използва уреда и в домашни условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР